Το Έργο EDEN
Κριτήρια Επιλεξιμότητας
Κριτήρια Αξιολόγησης
Επιλεγμένος Προορισμός
Ενημερωτικά Φυλλάδια & Βίντεο
Έντυπο Αίτησης
Οδηγίες Υποβολής Αίτησης
Γραφείο Τεχνικής Βοήθειας
Ιστοσελίδα EDEN EE
Υφυπουργείο Τουρισμού
ΕπικοινωνίαΤο έργο συγχρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση το Πρόγραμμα Επιδότησης EDEN: GRO/SME/18/C/065 - Selection 2019 – «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας».

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:
CMP Polymedia Ltd.

© Υφυπουργείο Τουρισμού, 2019

 

Επιλεγμένος Προορισμός

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΛΙΟΥΣ

Από τις πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι αυτή που αφορά στον τουρισμό υγείας και ευεξίας. Ο νικητής προορισμός για το διαγωνισμό «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας» αναδείχθηκε η Κοινότητα της Μηλιούς.

Η Μηλιού αποτελεί μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που συνδυάζει ευεξία, χαλάρωση και περιήγηση σε ένα ειδυλλιακό και γαλήνιο περιβάλλον. Είναι ένα μικρό, ήσυχο και πανέμορφο χωρίο κρυμμένο ανάμεσα στους πορτοκαλεώνες. Τα κτίρια της Κοινότητας διατηρούν την τοπική αρχιτεκτονική, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει το παραδοσιακό καφενείο και μια τοπική γραφική ταβέρνα η οποία στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα του 1847. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινότητα της Μηλιούς είναι ενταγμένη στο Δίκτυο των Κοινοτήτων των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.

Η Μηλιού είναι γνωστή, από πολύ παλιά, λόγω του θεραπευτικού ιαματικού νερού που υπάρχει στην περιοχή. Λέγεται ότι τον 17ο αιώνα, δύο αδέρφια θεραπευτές, ο Κοσμάς και ο Δαμιανός, ανακάλυψαν τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού που ανάβλυζε στην περιοχή.

Το νερό από τις ιαματικές πηγές, εκτός από πνευματική αναζωογόνηση και αίσθηση απόλαυσης, συνιστάται και για άτομα που ταλαιπωρούνται με χρόνια προβλήματα, όπως είναι οι διάφορες δερματικές παθήσεις, ρευματοπάθειες, αρθριτικά κ.α.

Η Κοινότητα της Μηλιούς ενδείκνυται για μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες: από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και ευεξίας (υδροθεραπείες, λασποθεραπείες, περιποιήσεις προσώπου και σώματος, διάφορα είδη μασάζ, ρεφλεξολογία, διαλογισμό, αρωματοθεραπεία, προγράμματα διατροφής και αποτοξίνωσης, κ.α.) που προσφέρονται από το τουριστικό θέρετρο που λειτουργεί στην περιοχή μέχρι περιήγηση στα εκκλησάκια του χωριού και στα διάφορα χαλάσματα από προηγούμενους αιώνες (ελαιόμυλος, νερόμυλος), πεζοπορία στη φύση, παρατήρηση πουλιών, γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και κρασιών, και πολλές άλλες οι οποίες ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα τελευταία χρόνια, το Σεπτέμβριο, διοργανώνεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού στο οποίο προσφέρονται διάφορα παράγωγα του πορτοκαλιού.

Η Μηλιού προσφέρει μια γαλήνη όασης και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης σε αυτούς που επιθυμούν να αποδράσουν από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Επισκεφθείτε τις πιο κάτω Συνδέσεις για το ταξίδι σας στην Κύπρο.

Υφυπουργείο Τουρισμού
Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι στην Κύπρο.

Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου
Ο επίσημος σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών εκδρομών που ρυθμίζονται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού και επιλέξτε ένα όμορφο αγροτουριστικό προορισμό για τις διακοπές σας στην Κύπρο.